Debatten fortsätter

Alexander:

 

Efter att ha underhållits i två timmar av slutdebatten har jag nu tagit mig samman för ett sista inlägg innan vallokalerna stänger.

 

Det är smått underhållande att se Göran Hägglund stå och säga att han jätte gärna vill att papporna ska stanna hemma, men de måste få bestämma det själva. Kan du inte stå för dina åsikter istället! Jag tycker att det är synt att tillbakadragandet av pappamånaderna ska vara en så politiskt inkorrekt åsikt. De gubbar och tanter som Göran Hägglund företräder måste väl kunna känna sig trygga med att de har någon som står upp för de stupkonservativa värderingarna!? Och detsamma gäller ju moderaterna. Fredrik Reinfeldt: sluta låssas som att du bryr dig om sjuka som blir av med sin sjukförsäkring, vem ska så den SUV-åkande Djursholmsmannen hitta sin trygghet hos? Politiska partier har ju utvecklats för att ta tillvara olika människors intressen. Sen möts man i ett parlament, eller på gator och torg och försöker vinna stöd för ett samhälle i fredlig anda, utan att gripa till vapen mot varandra.

 

Utbildning är fantastiskt för demokratin. Ju fler som lär sig ifrågasätta och tänka kritsikt desto svårare blir det att lura människor att köpa en politik som inte går deras intressen tillmötes. Det är klart att om man för en politik som de flesta inte tjänar på, då vill man inte att de flesta ska vara utbildade och kunna genomskåda detta. I debatten från i fredags kom det även fram att det är lika många som hoppar av yrkesutbildningar som redan idag finns, som de som hoppar av en gymnasieutbildning med en praktisk inriktning, som fordon eller hotell och restaurang. Och det är väl ganska logiskt att det är fler och bättre lärare som behövs för att få elever att fullfölja gymnasieskolan, inte mindre kunskap och slappare inställning till vad en samhällsmedborgare behöver kunna.


Kommentarer
Postat av: Mats

Ja, gott folk. Svar på tal.



Det är ändå intressant att två personer som håller med varandra om så mycket ändå har olika syn på lösningarna på problemen.



När det gäller partiernas ideologiska grundpelare kontra att ragga röster är det nog många som kännt sig förvirrade under de senaste åren.



Följ oss ikväll! Då blir det liveblogg och fortsatt debatt!

2010-09-19 @ 15:37:17
URL: http://entankeiveckan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0